Vyhledávání


Kontakt

hbctaurusplzen

E-mail: frenk23@seznam.cz

HBC Taurus Plzeň - HBC Vrány Černíkovice 6:3

08.04.2013 16:48

4. nadstavbové utkání vzali Taurusové hned od začátku do svých rukou. Nasadili tak vysoké tempo, že soupeř jen z težka zvládal narůstající tlak a tak již ve 33 vteřině padl první gol. Jan Laier napálil střelu na hostujícího golmana, kde již stál dorážející Tomáš Zrno. V páté minutě měl soupeř první šanci vyrovnat. Martin Sobotka si šel odpočinout na trestnou lavici za podražení. Taurusové však pro tuto chvíli vyrovnání odmítali a soupeři prakticky ani nedali míček. Nicméně vyrovnání přeci jen přišlo. V čase 8:20 parádní střelou pod horní tyč srovnal Bílek. Tempo se trochu spomalilo a hra poněkud vyrovnala. Šancí bylo na obou stranách dostatek, ale domácí podržel skvěle chytající Vít Suda.
 V čase 10:03 hráli Taurusové první přesilovku. 4 vteřiny před jejím vypršení střelili Býci vedoucí gól. Martin Sobotka nahodil míček za bránu, kde již stál  připravený Soukup. Ten s pozabranky nahrál na osamocenýho Mužíka, který přesnou ranou vymetl pavučiny v pravém růžku hostujícího golmana. V čase 13:35 pak dostali Taurusové zdvojenou výhodu. Trvalo jen 42 vteřin a Býci se radovali znovu. Zdeněk Mužík nahodil z pozabranky míček na clonícího Soukupa, který ránou z první trefil mezírku mezi betony.
První třetina tak skončila 3:1 ve prospěch domácích býků.
 Sotva se rozběhla 2 třetina a skóre ukazovalo stav 4:1. První ranu Buračinského zblokoval obánce, ale na dorážu Jana Černíku už vůbec nereagoval. Paradoxně mu stínil vlastní spoluhráč. Postupem času začali být Taurusové vylučováni a hráli poněkud lehkovážně. Vrány cítící možnost vyrovnat, nebo alespoň snížit, začalo zvyšovat svůj tlak. Tvrdost jim taky nebyla cizí a to vše vyvrcholila v 19 minutě. Hostující Záhejský osekával domácího golmana i přesto, že již měl míček pod lapačkou. To se pochopitelně nelíbilo domácímu Černíkovi, který to svým odstrkáváním dal jasně najevo. Záhejský to však neunesl a tak na Černíka vyrukoval větší agresí. Spravit ho pak musel Buračinský, který ho složil k zemi a nebýt rozhodčíh kdo ví jak by to skončilo. Oba aktéři tak putovali do šaten. Ani toto oživení hry však Taurusi neprobudilo. A tak v čase 20:14 snižoval Tříška a za 4:44 minut dal kontaktní branku Správka. Vrány tak zaslouženě vyhráli druhou třetinu 2:1. Třetí třetina začla opět v režii domácích. Jako v třetinách předchozích uběhlo jen pár vteřin, konkrétně 42 a Jan Černík vrátil Býkům dvoubrankový náskok. Po celou hru již pak Býci soupeře tlačili. Soupeř tak minutu a půl vsadil na risk a odvolal golmana. František Bláhovec zablokoval střelu soupeře, kterou si přebral ve středním pásmu Michal Novák. Pokusil se okličku, kterou ale soupeř vyhmát. V pádu mu ale míček odpálil a nejrychleji zareagovala Lucie Kalistová, která si tak připsala svůj druhý gól v sezoně. Zápas tak za burácení domácí střídačky a několika fanoušků dospěl k závěru. Stav utkání 6:3